Talán ez a 10 ember a világon a legszerencsésebb

18/04/13 péntek
ujnemzedek.hu
Van, aki egy autó-, egy vonat- és egy repülőgép-balesetet is túlélt, majd nyert a lottón. Van, aki tévedésből kétszer adta fel a lottószelvényét, így duplán nyert, és olyan is, akinek a 16 éve elveszett jegygyűrűje egy répa segítségével lett meg, ami a kertjében termett.

A Brightside.me gyűjtött össze a nagyvilágból 10 olyan esetet, amikor a szerencse valaki mellé odaállt: talán a világ 10 legszerencsésebb embere következik.

1. Lena Pahlsson

Lena Pahlsson éppen a kertjében dolgozott, amikor észrevett egy furcsa dolgot az egyik répán. A 16 évvel azelőtt eltűnt jegygyűrűje volt az, amit egyszer kertészkedés közben elveszített. Egy répa, miközben kinőtt a földből, felhozta a gyűrűt a föld alól, így találta meg Lena az értékes családi ereklyét. 

2. Steve Flaig

Steve Flaig édesanyja nélkül nőtt fel, és egész életében kutatott utána. Az egyetlen probléma az volt, hogy rossz vezetéknév alapján kutakodott, így soha nem járt sikerrel. A sors azonban segített neki. Steve munkába állt egy élelmiszer üzletláncnál, ahol elmesélte a főnökének a problémáját. A főnök felismerte az anya keresztnevét: kiderült, hogy az anya ugyanannál az üzletláncnál dolgozott, mint Steve, csak egy másik városban. 

3. Virginia Fike

Virgina egész életében ugyanazokat a számokat játszotta meg a lottón. Az első szám mindig a szülei házas éveinek számát jelölte, ezt követte a házasságuk dátuma. 2012-ben aztán véletlenül kétszer adta fel ugyanazt a szelvényt, így - életében először - nyert, és rögtön duplán. Nem egy, hanem kétmillió dollárt. 

4. Tsutomu Yamaguchi

A japán férfi az egyetlen a Földön, aki ott volt mindkét atombomba felrobbanásakor, és mind a két támadást túlélte. Az első bomba robbanásakor üzleti utat tett Hirosimában, mindössze 3 kilométerre volt a robbanástól. Nagyon megégett, de nem volt komolyabb problémája, olyannyira, hogy orvoshoz sem ment. Éppen ezért 3 nappal később ott lehetett a munkahelyén, Nagaszaki városában, az újabb atomrobbanáskor is. 

5. Harrison Odjegba Okene

Harrison egy hajón dolgozott szakácsként. Amikor a hajó süllyedni kezdett, ő éppen a mosdóban volt, ezért nem tudták időben kimenteni. Szerencsére, éppen át tudott menni a gépházba. A hajó olyan szerencsés módon süllyedt el, hogy ekkor a gépházban pont létrejött egy kis légbuborék. Csak három nappal később találtak rá a mentőcsapatok a férfira, ám életben volt. Egyedüliként a személyzetből. 

6. Joan Ginther

A képen nem Joan látható, hanem az az eladónő, aki Joannak adta a jackpotot érő kaparós szelvényt. Ginther ugyanis 5,4 millió dollárt nyert sorsjegyen, 10 évvel később még 2 milliót, 3 évvel később még 3 milliót, 2008-ban pedig a 10 milliót érő jackpotot. Ez aztán a szerencse!

7.  Juliane Koepcke

Juliane túlélt egy repülőgép szerencsétlenséget 1971-ben az Amazonas felett. Az akkor 17 éves nő komoly sérüléseket szenvedett, de kijutott a repülőgépből. Ezután Juliane-nek több napot a dzsungelben, vadállatok között kellett töltenie, míg rátaláltak. Ő volt az egyetlen túlélő, történetét 1974-ben megfilmesítették. Vannak még csodák.

8. Maarten De Jonge

A profi holland versenykerékpáros a Malaysian Airlines mindkét végzetes balesetet szenvedő járatára jegyet váltott. Az egyik eltűnt az Indiai-óceán felett, a másikat Ukrajna felett lőtték le orosz szakadárok 2014 nyarán. Maarten szerencséjére mindkét járatról töröltette magát az utazás előtt - mintha egy angyal vigyázott volna rá. 

9. Reshma Begum

Reshma varrónőként dolgozott a Rana Plázában, amikor felrobbantották azt. Az első szerencséje az volt, hogy túlélte a robbantást, a második az, hogy a romok alatt talált annyi élelmet és vizet, hogy 17 napig kibírja. Ennyi idő után találtak rá ugyanis a mentőcsapatok. 

10. Frane Selak

Ha meg kellene választani az abszolút győztest, akkor Frane lenne a Szerencse Fia. A horvát zenetanár először egy tóba zuhanó vonatról menekült meg ép bőrrel, ezután túlélt egy autóbalesetet, majd kiesett egy repülőből, aminek a lezuhanása után 19-en meghaltak, de ő egy hatalmas szénaboglyában landolt. Ha még mindig nem lennél biztos benne, hogy ő a Szerencse Fia, hozzátesszük, hogy nyert körülbelül egymillió dollárnyi kunát a horvát lottón.